Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

.Boomstate



Μπορεί το «Waiting Out There» να μην κάνει ποτέ κάποιο hit, μπορεί οι Boomstate να μην κάνουν ποτέ τις πωλήσεις που κάνει η Παπαρίζου, αλλά η πραγματική αξία του δίσκου που κρατάω στα χέρια μου είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από την εμπορική της. Εξυπνοι στίχοι, πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και μελωδίες ταξιδιάρικες. Λυρικοί και επιβλητικοί, αξίζουν ασυζητητί μια θέση στην δισκοθήκη σας…
Τραγούδι-Πρόταση: Tuzla




_Ας τα πάρουμε από την αρχή, πως δημιουργήθηκαν οι Boomstate το 1996 και πώς προέκυψε η ονομασία;
Theo: «Το γκρουπ δημιουργήθηκε όταν δυο μυστήριοι τύποι (Jim Lau και Harry Elektron) συναντήθηκαν για να παίξουν μουσική. Από τότε ως ώρα έχουν περάσει 11 χρόνια και... 500 μέλη. Αν ρωτήσεις τον Jim (φωνή του συγκροτήματος) πώς προέκυψε το όνομα, να είσαι σίγουρη ότι δε θα σου πει! Να σου πω την αλήθεια, εγώ το γουστάρω τόσο που ποτέ δε με απασχόλησε το τι και πώς».

_Μίλησε μου για τη δημιουργία του δίσκου…
«Το 2005, οι Boomstate είναι 3: ο ένας λείπει, οι δύο δεν πτοούνται, γράφουν, γράφουν. Οταν επιστρέφει. ο ΗP Marksman (bass, accordion) στρωνόμαστε. Δημιουργούνται σε πολύ καλές συνθήκες 15-16 κομμάτια υπό αρκετό κρύο, τον ντράμερ σε μυστήρια κατάσταση και υπό ουίσκι. Η RunDevilRun δέχεται να βγάλει το cd. Παρέχει στούντιο, καλή παρέα και ωραία σοκολατάκια… and the rest is history. Α! Το ουίσκι πάει σε όλους, όχι μόνο στον ντράμερ (γέλια)!»

_Η σχέση σας με το myspace;
«Το myspace είχε πλάκα στην αρχή, όταν το βλέπαμε όλοι όπως οι άνθρωποι του ´50 την τηλεόραση. Μετά χάλασε το σκηνικό, πολλά άχρηστα διαφημιστικά μηνύματα, ελάχιστοι που ψάχνονται πραγματικά, και χιλιάδες άλλοι που βάλανε ένα προγραμματάκι και στέλνουν όπου να ’ναι 1000 requests τη μέρα. Δεν έχει πλάκα πια.». 

_Κάνετε συχνά συναυλίες; Υπάρχει ανταπόκριση;
«Τελευταία κάνουμε συχνά. Η διαδικασία μας φαίνεται σαν την πεμπτουσία του να παίζεις μουσική. Ο κόσμος ανταποκρίνεται περισσότερο τελευταία και μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι αυτό συμβαίνει κυρίως εκτός Θεσσαλονίκης».

_Η Θεσσαλονίκη σας έχει βοηθήσει ή θα ήταν καλύτερα να βρίσκεστε στην Αθήνα;
«Η Αθήνα έχει πιο πολλά μέρη, πιο πολύ κόσμο, έχει όμως και πιο πολλά γκρουπ. Κατ’ εμέ όποιος θεωρεί ότι στο χωριό του χάνεται (και η Θεσσαλονίκη μέσα) και θα βρει χαΐρι με τη μια στην Αθήνα, απατάται. Η Θεσσαλονίκη, όπου σχηματίστηκαν οι Boomstate, έχω την εντύπωση ότι τους γουστάρει όσο ακριβώς τη γουστάρουν κι αυτοί».

_Τα περισσότερα συγκροτήματα του χώρου παραπονιούνται για τις δυσκολίες που συναντούν. Θεωρείς ότι έχετε σταθεί τυχεροί; 
«Οχι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μας θεωρώ άτυχους. Από γκρίνια στην Ελλάδα άλλο τίποτα. Από δουλειά όμως... ας μην πω τη λέξη που μου έρχεται. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράματα και θέλουμε να δουλέψουμε για να προχωρήσει η ιστορία ακόμα παραπέρα». 

_Χρησιμοποιείται πολλά και όχι συνηθισμένα όργανα, και δεν δηλώνετε συγκεκριμένο είδος. Δεν νιώθετε την ανάγκη να τείνετε προς το είδος των συγκροτημάτων που σας έχουν επηρεάσει; 
«Να σου πω την αλήθεια κάποιοι από μας χρησιμοποιούν πολύ συγκεκριμένα όργανα για πολύ συγκεκριμένο σκοπό, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν ό,τι βρουν μπροστά τους. Αν οι ήχοι μας θεωρούνται ασυνήθιστοι δεν ξέρω, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μας αρέσει να τους ακούμε. Τώρα στα περί είδους... Τραγικό και αστείο χάσιμο χρόνου το να ψάχνει κανείς πώς να ονομάσει κάποια μουσική, υποκειμενικά πάντα. Η “αρχή” του γκρουπ είναι να παίζει ωραία κομμάτια ανεξαρτήτως είδους».



1 σχόλιο:

the stealer είπε...

Πιστεύω δια στενοκέφαλης βεβαιότητος πως δεν υπάρχει μπάντα αντίστοιχη των boomstate, όχι τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια. Αποτελούν την μπάντα-όνειρο κάθε σκηνοθέτη, δεν θα βρεθούν καταλληλότερα κομμάτια προς χρήσην ως σάουτρακς για μια.."κουλτουριάρικη" ταινία..
Φοβερός συνδυασμός ήχων και οργάνων!