Σελίδες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

.Rosebleed




Παρά το γεγονός ότι μετρούν μόλις λίγα χρόνια ύπαρξης, οι Rosebleed έχουν στο ενεργητικό τους ενδιαφέρουσες συνθέσεις και εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές. Με αφορμή την επικείμενη συναυλία μαζί με τους Matisse και τους Καλαματιανούς Junkyard στο Rock Spirit, ο Βασίλης Αυγουστάκης (κιθάρα) και ο Ορέστης Χατζηθεοδώρου (ντραμς) είπαν δύο λόγια στην «μπρίζα».


_Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην Καλαμάτα;
«Σαν συγκρότημα, ναι είναι η πρώτη μας φορά, αλλά κάποιοι από μας έχουν ξαναέρθει».

_Πώς προέκυψαν οι Rosebleed;
«Ευγνωμονώντας για πολλούς λόγους την τύχη, βρεθήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2004 να προβάρουμε μαζί. Από εκεί και μετά ήταν όλα εύκολα καθώς δεθήκαμε αμέσως κι αγαπήσαμε ο ένας τον άλλο. Από το 2006 που συμμετείχαμε στο δεύτερο Schoolwave Festival πραγματικά άλλαξε η ζωή μας σαν μπάντα».

_Η μουσική σας είναι -το λιγότερο- αξιοπρόσεκτη, παρά το γεγονός ότι είστε πολύ νέοι. Πόσο θεωρείτε ότι η πολιτεία προωθεί την μουσική παιδεία στην Ελλάδα;
«Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ. Κατά δεύτερον πιστεύουμε ότι ουδέποτε η πολιτεία έχει προωθήσει ουσιαστικά την μουσική παιδεία στην χώρα μας κι αυτό είναι φανερό… Η μουσική είναι ένα τεράστιο τραπέζι που έχει πάνω όλων των ειδών τα φαγητά, μπορείς να φας ό,τι σου σερβίρουν ή να τα δοκιμάσεις όλα μόνος σου και να αποφασίσεις τι σου αρέσει και τι όχι».

_Περιοδεύετε με ένα αρκετά γνωστό συγκρότημα της εναλλακτικής μουσικής, τους Matisse. Αυτή η συνεργασία ήταν κάτι απρόσμενο για εσάς;
«Δεν θα το χαρακτηρίζαμε ακριβώς απρόσμενο, αλλά σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».

_Ποιες είναι οι βασικότερες επιρροές σας;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε όλοι τις ίδιες μπάντες αλλά γενικότερα ο ήχος μας πιστεύουμε ότι είναι επηρεασμένος από συγκροτήματα όπως The Cure, Radiohead, Pink Floyd, Placebo, Nick Cave & the Bad Seeds, Muse κ.α.».

_Παρατηρείται γενικότερα μια στροφή της νέας γενιάς προς τη λιγότερο διαδεδομένη μουσική. Ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλές μπάντες καινοτόμου ύφους, το μονοπώλιο της εμπορικής μουσικής μοιάζει να βάλλεται. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
«Στο ότι ο κόσμος ο οποίος αγαπάει και σέβεται την μουσική ψάχνει συνεχώς για νέα ακούσματα καθώς η εμπορική μουσική με την οποία σε βομβαρδίζουνε τα ΜΜΕ έχει μπει σε γενικές γραμμές σε καλούπι, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να ικανοποιεί όλο και λιγότερους ακροατές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εμπορικές δουλειές οι οποίες είναι εξαιρετικές». 

_Με τα τηλεοπτικά shows μαζικής παραγωγής ταλέντων και μουσικών συμφωνείτε;
«Διαφωνούμε κάθετα, είναι κατασκευάσματα μεγάλων οικονομικών και μόνο συμφερόντων με μοναδικό νικητή στο τέλος τις πολυεθνικές και κανένα ουσιαστικό κέρδος για τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι είναι απλά γελασμένοι ή για τους ακροατές – κυρίως γι αυτούς. Η κοινωνία μας θα ήταν υγιέστερη χωρίς αυτά».

_Ως προς το ύφος, οι Rosebleed είναι επαναστάτες, ερωτικοί, οργισμένοι, επίκαιροι; Πώς θα χαρακτηρίζατε το ύφος σας;
«Πότε δεν θελήσαμε να βάλουμε όρια στη μουσική μας και να κατηγοριοποιηθούμε. Στόχος είναι πάντα κάτι το καινούργιο, μία πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία πρώτα για εμάς και μετά για τους ακροατές μας. Αυτό θέλει πολύ δουλειά βέβαια, φαντασία και αυθεντικότητα. Πιστεύουμε πως, στο σύνολο, η μουσική μας έχει λίγο από όσα ανέφερες από κομμάτι σε κομμάτι. Ανάλογα πάντα με το τι μας ενέπνευσε να γράψουμε το κάθε τραγούδι».

_Θα μου δώσετε έναν λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να χάσω το επικείμενο live στη πόλη μας;
Πρώτα απ' όλα παίζεις κι εσύ! (γέλια) Σοβαρά τώρα, οι matisse έχουν κυκλοφορήσει έναν πολύ καλό νέο δίσκο κι όπως είπες κι εσύ είναι ένα αρκετά γνωστό συγκρότημα της εναλλακτικής μουσικής με πολύ δυνατές live εμφανίσεις. Κι από την άλλη είμαστε εμείς που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με ό,τι μας έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε τη κυκλοφορία της πρώτης μας δουλειάς σύντομα και υποσχόμαστε να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε on stage. So be there!»







1 σχόλιο:

the stealer είπε...

Απίστευτοι τύποι! One of a kind!