Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

.J.Allen


Οι J. Allen ιδρύθηκαν το 2003 στην Λειβαδιά. Πλέον, όμως τους βρίσκουμε στην Αθήνα να ψάχνουν ντράμερ περιμένοντας τον Ακη (φωνή) να τελειώσει το στρατό, ώστε να συνεχίσουν τα μουσικά τους όνειρα. Παρ’ όλα αυτά έχουν ήδη βγάλει ένα demo (The Chair Of Sigmund Freud)-δείγμα της δουλειάς τους και το καλοκαίρι αναμένουμε έναν full-length δίσκο. Επηρεασμένοι από την grunge σκηνή του Seattle αλλά και από εναλλακτικά συγκροτήματα των 90´s, κάνουν πολλές συναυλίες και κερδίζουν τους ακροατές τους.



_Καταρχάς πες μας πώς σχηματιστήκατε.
Αρχίσαμε να παίζουμε στη Λειβαδιά το καλοκαίρι του 2003. Στην αρχή ηχογραφήσαμε ένα ντέμο με 4 κομμάτια από τα οποία κάποια μπήκαν και στο δίσκο. Αυτό το ιστορικό ντέμο υπάρχει κάπου αλλά δεν έχω ιδέα που είναι! (γέλια) Το έχει ο drummer καταχωνιασμένο στην Λειβαδιά!

_Και στην Αθήνα πως καταλήξατε;
Ουσιαστικά μετακομίσαμε όλοι στην Αθήνα για σπουδές. Οργανωθήκαμε και αρχίσαμε να παίζουμε live. Τον τελευταίο καιρό όμως δεν κάνουμε live γιατί έχουν προκύψει κάποια προβλήματα. Δέν μπορούμε να βρούμε με την καμία drummer αν και προς το παρόν έχουμε ψιλοεγκαταλείψει την αναζήτηση drummer. Θα ξαναψάξουμε όταν βγω απο τον στρατο (σ.σ. Ο Ακης σε λίγες μέρες παρουσιάζεται!)

_Πες μας δυο λόγια για τον δίσκο...
Ο δίσκος έχει ολοκληρωθεί από το 2006. Οταν τον ολοκληρώσαμε ψάξαμε για εταιρεία, αλλά στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε οι δισκογραφικές δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους μουσική και γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για alternative συγκροτήματα. Τόσο καιρό ψάχνουμε για εταιρεία αλλά θα τον βγάλουμε μόνοι μας τον δίσκο τελικά. Θα τον ανεβάσουμε αρχικά στο διαδίκτυο δωρεάν και μετά θα τον κυκλοφορήσουμε! Από την άλλη, βέβαια υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα που αξίζουν τρελά χωρίς εταιρεία και δίσκο. Μπάντες όπως οι Dead Spawn Disease, Gravity Says I, οι Sun Rain In Life(αυτοί είναι μεγάλοι έχουν και οικογένειες και αρχικά είχαν μια σχετική επιτυχία όταν λέγονταν Teenage Angst) θα μπορούσαν να βγουν προς τα έξω με μεγάλη επιτυχία.

_Πέραν από τα αθηναϊκά σχήματα υπάρχουν κάποια με βάση τη Θεσσαλονίκη ή κάποια άλλη πόλη που να σου αρέσουν;
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα αθηναϊκά και τα πιο βόρεια συγκροτήματα αλλά δεν πιστεύω πως είναι γεωγραφικό το θέμα. Αν μία μπάντα είναι καλή την ακούω από όπου και αν είναι.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολύ καλές μπάντες, όπως οι Hangover που έχουμε κάνει και live μαζί. Και οι Sleepin Pillow νομίζω είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι πάρα πολύ καλοί.


_Ναι οι Sleepin Pillow έχουν παίξει και στην Καλαμάτα όπως και οι Matisse με τους Rosebleed.
Ναι ε; Τι διάολο; Μόνο εμείς δεν έχουμε παίζει στην Καλαμάτα; (γέλια) Πάντως και οι Rosebleed έχουν ωραία μουσική και είναι άψογοι στα live τους .Είναι και πάρα πολύ καλά παιδιά. Η Ελλάδα έχει ωραία μουσική και σε όλα τα είδη!

_Το Myspace σας βοήθησε;
Πολύ! Πάρα πολύ! Είναι καλό πράγμα για την μουσική το myspace! Από αυτό και μόνο είχαμε προτάσεις για συναυλίες, συλλογές, ακόμα και από ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Μεξικό, στην Αγγλία... Αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα μας είχε ακούσει κανείς. Και όταν βγάλουμε και τον δίσκο από το Myspace θα τον προωθήσουμε!

_Από συναυλίες τι γίνεται;
Εχουμε παίξει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και θέλουμε να πάμε και εξωτερικό! Είχαμε κάποιες προτάσεις από εξωτερικό αλλά κάτσε να πάω πρώτα στρατό να τελειώνω και μετά θα την ψάξουμε πιο σοβαρά! Πάντως οι συναυλίες στην επαρχία είναι πιο ωραίες! Εκεί ο κόσμος γουστάρει! Το καλύτερο live που έχουμε κάνει ήταν το πρώτο μας! Ε... ήμασταν και λίγο ψαρωμένοι... (γέλια)

_Στην Λιβαδειά πώς είναι τα πράγματα;
Κοίτα... δεν είναι άσχημα... αναλογικά με τον πληθυσμό έχουμε πολλές μπάντες! Μαθητικές μεν αλλά πολύ καλές!

_Και στην εφηβεία σου, τι μουσική άκουγες στην Λιβαδεια;
Εεεεε....Βασικά είχα τον μεγάλο μου αδερφό (σ.σ.παιζει στους Panx Poutana) και άκουγα καλή μουσικη... Nirvana, Metallica, Pantera... τέτοια!



_Τώρα σαν J. Allen τι κάνετε; Ηχογραφείτε καινούριο υλικό;
Τώρα κάνουμε ένα προσχέδιο του δεύτερου δίσκου... Μία βάση από την οποία τα τραγούδια θα πάρουν την τελική τους μορφή. Αλλά κάτσε να βγάλουμε τον πρώτο δίσκο και να τον προωθήσουμε όσο πρέπει και μετά βλέπουμε! Αν όλα πάνε καλά το "Chair Of Sigmund Freud" θα το βγάλουμε μέχρι το καλοκαίρι. Θα το προμοτάρουμε μέσω myspace, θα προσλάβουμε και τον Ψινάκη (γέλια) και θα δούμε πώς θα πάει!

_Και τα promo του πρώτου δίσκου;
Κοίτα...τα πρόμο έχουμε αποφασίσει να είναι χειροποίητα! Φτιάξαμε artwork, διαλέξαμε και το χαρτί στο οποίο θα τυπώσουμε και τα κόβουμε μόνοι μας. Τα μοιράζουμε στα live μας αλλά τα στέλνουμε και σε όποιον θέλει μέσω της σελίδας μας στο myspace! Εχουμε δώσει περίπου 500 με 600 πρόμο!

_Και το feedback;
Πολύ ενθαρρυντικό!

_Οκ!Νομίζω αυτό ήταν όλο...Καλή επιτυχία σας εύχομαι...
Τελειώσαμε;

_Ναι!
Καλά! Ομως για τέλος έχω να καταγγείλω ότι έρχεται η Μαντόνα να κάνει live και το εισιτήριο έχει 250 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΜΠΥΡΑ! ΕΛΕΟΣ! ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ; (...και άλλα γέλια!)




ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ
Το demo που κρατάω στα χέρια μου είναι ένας φέρελπις προάγγελος του επικείμενου full-length: "The Chair Of Sigmund Freud". Οι επιρροές τους από την σκηνή του Seatle είναι εμφανείς αλλά δεν παραμένουν εκεί! Πολλά από τα ριφ τους έχουν πιο stoner καταβολές ενώ σε άλλα σημεία (κυρίως στα ρεφρέν) είναι πολύ πιο μελωδικοί. Ο όρος "New-Grunge" που έχουν υιοθετήσει τα λέει όλα...Αν δεν τους έχετε ακούσει, ήρθε πλέον ο καιρός!
Τραγούδι-Επιλογή: "Marry Me"!
Δ.Χ.



==================
Check out: www.myspace.com/jallenband
==================

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi j.allen einai theoi!apo tous kaluterous tou eidous!!!
gamato blog!keep up!

naya είπε...

Δεν τους ξερω!Αλλα θα τους μαθω!;)
well done!
:)

the stealer είπε...

Θεούληδες είναι! Το J.A.Hynek είναι γαμηστερό και η αλήθεια είναι πως κάπου στο βάθος μου θυμίζουν Metallica. Τα φωνητικά είναι ολίγον τι aggressive, τα τύμπανα ευφυώς τεχνικά και οι κιθάρες "βρώμικες" χωρίς υπερβολές.
Όσον αφορά τον μπασίστα, δεν ξέρω ποιός παίζει, αλλά θα του ζητήσω να τα φτιάξουμε!! Βασικά, όπως θα κατάλαβες darius μ'αρεσουν πολύ! Πάω να δω και τις άλλες συνεντεύξεις!