Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

.Infidelity


Οι Infidelity είναι μια μπάντα απο το 

Κιλκίς που αποτελεί αντιπροσωπευτικό 
δείγμα της μουσικής σκηνής που αναπτύσεται στην Βόρειο Ελλάδα. Άν και ξεκίνησαν με το όνειρο να γίνουν ηθοποιοί, τελικά τους κατέκτησε η μουσικη!Και όχι άδικα...




_Πώς απο την υποκριτική καταλήξατε στην μουσικη;


Ξεκινήσαμε έχοντας σαν σκοπό να γίνουμε ηθοποιοί. Η αλλαγή έγινε όταν πήραμε το 97-98 το πρώτο βραβείο μουσικής στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θεσσαλονίκης που έγινε στο 'Μύλο' για την ταινία 'απο την κόλαση με αγάπη' στην οποία μερικοί απο μάς έπαιξαν κιόλλας.


_Ποιές μπάντες της Ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής θαυμάζατε?Με ποιες θα θέλατε να συνεργαστείτε;


Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που μας αρέσουν. Μερικά απο τα παλιότερα όπως Raining Pleasure, Bokomolech, Closer, Stereo Nova είχαν μεγάλη επιρροή επάνω μας. Μας έμαθαν πολλά γιατι την εποχή που ξεκινάγαμε είχαν ήδη δισκογραφία. Είναι σεβαστοί. Αλλα το καλό είναι οτι υπάρχουν παρα πολλά νέα συγκροτήματα όπως οι Boomstate, Night On Earth...Δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατι μπορεί να αδικήσω πολλούς!




_Τί σας δυσαρεστεί στην σημερινή μορφή της ελληνικής μουσικής σκηνής;
Κοίτα...Τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν πάνω κάτω τα ίδια. Τα σκυλάδικα υπήρχαν και τότε και τώρα και δέν νομίζω να εκλείψουν γιατι περνούν απο γενιά σε γενιά ύπουλα, μέσω του υποσυνείδητου. Δέν με ενοχλούν πια. Έτσι και αλλιώς απευθυνόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινο. Είναι μικρό αλλα πολύτιμο και σκεπτόμενο!


_Το γεγονός οτι βρίσκεστε σε μια μικρη δισκογραφική ποιά θετικά προσφέρει στην δουλειά σας;
Κατ' αρχάς η RunDevilRun και ο Νικόδημος (σ.σ.ο ιδιοκτήτης) δέν μας προσέγγισε σαν πελάτες. Να φανταστείς οτι όταν του ζητήσαμε να κάνουμε συμβόλαιο μας είπε 'Τα συμβόλαια είναι για τους ποδοσφαιριστές!Όχι για τους καλλιτέχνες!'(γέλια). Μας έχει βοηθήσει πολύ όσον αφορά την εξέλιξη μας αλλά απο την άλλη δέν μπορείς να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις απο μια μικρη δισκογραφική !Δέν μπορεί να μας γυρίσει video clip η να μας κλείσει περιοδεία στο εξωτερικό αλλα δέν πειραζει!



_Πώς ορίζετε την εμπορική επιτυχία και κατα πόσο σας ενδιαφέρει;

Η επιτυχία είναι ένας όρος σχετικός. Για να είναι ένα συγγρότημα στην Ελλάδα επιτυχημένο πρέπει να πουλήσει δύο χιλιάδες δίσκους και να κάνει πολλές συναυλίες. Για μάς επιτυχία είναι να ακουστούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ. Άν για παράδειγμα μετά τον δεύτερο μας δίσκο, που ευελπιστούμε να είναι έτοιμος τον Οκτώβρη, κάνουμε περισσότερες πωλήσεις, περισσότερες συναυλίες και μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος, τοτε ναι!Αυτό είναι επιτυχία!Δέν μας ενδιαφέρει να βγούμε στο So You Think You Can Dance!




2 σχόλια:

Morpheus είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το μπλόγκ σου. Πραγματικά ... Όταν βρω χρόνο θα το ξεψαχνίσω ... :)

ergo gallery 1998 είπε...

Ποιοί είστε, από που έρχεστε, που πάτε; Συνεχίστε. Ακριβώς στη στροφή, μετά το βενζινάδικο που πήρε φωτιά και ουρλιάζει.Τώρα η μουσική, το φεγγάρι απ΄την ταράτσα,η τεχνητή αναπαραγωγή της νύχτας, η πόλη, ο σωστός δρόμος, το σπίτι, τα λόγια που πολλαπλασιάζουν τα λόγια, κι ο ήλιος στην αποθήκη και το φεγγάρι στα οξέα...Γι αυτό φωνάξτε στη γη, στον ουρανό για την αγάπη. Να 'στε καλά!