Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

.Infidelity


Οι Infidelity είναι μια μπάντα απο το 

Κιλκίς που αποτελεί αντιπροσωπευτικό 
δείγμα της μουσικής σκηνής που αναπτύσεται στην Βόρειο Ελλάδα. Άν και ξεκίνησαν με το όνειρο να γίνουν ηθοποιοί, τελικά τους κατέκτησε η μουσικη!Και όχι άδικα...




_Πώς απο την υποκριτική καταλήξατε στην μουσικη;


Ξεκινήσαμε έχοντας σαν σκοπό να γίνουμε ηθοποιοί. Η αλλαγή έγινε όταν πήραμε το 97-98 το πρώτο βραβείο μουσικής στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θεσσαλονίκης που έγινε στο 'Μύλο' για την ταινία 'απο την κόλαση με αγάπη' στην οποία μερικοί απο μάς έπαιξαν κιόλλας.


_Ποιές μπάντες της Ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής θαυμάζατε?Με ποιες θα θέλατε να συνεργαστείτε;


Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που μας αρέσουν. Μερικά απο τα παλιότερα όπως Raining Pleasure, Bokomolech, Closer, Stereo Nova είχαν μεγάλη επιρροή επάνω μας. Μας έμαθαν πολλά γιατι την εποχή που ξεκινάγαμε είχαν ήδη δισκογραφία. Είναι σεβαστοί. Αλλα το καλό είναι οτι υπάρχουν παρα πολλά νέα συγκροτήματα όπως οι Boomstate, Night On Earth...Δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατι μπορεί να αδικήσω πολλούς!




_Τί σας δυσαρεστεί στην σημερινή μορφή της ελληνικής μουσικής σκηνής;
Κοίτα...Τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν πάνω κάτω τα ίδια. Τα σκυλάδικα υπήρχαν και τότε και τώρα και δέν νομίζω να εκλείψουν γιατι περνούν απο γενιά σε γενιά ύπουλα, μέσω του υποσυνείδητου. Δέν με ενοχλούν πια. Έτσι και αλλιώς απευθυνόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινο. Είναι μικρό αλλα πολύτιμο και σκεπτόμενο!


_Το γεγονός οτι βρίσκεστε σε μια μικρη δισκογραφική ποιά θετικά προσφέρει στην δουλειά σας;
Κατ' αρχάς η RunDevilRun και ο Νικόδημος (σ.σ.ο ιδιοκτήτης) δέν μας προσέγγισε σαν πελάτες. Να φανταστείς οτι όταν του ζητήσαμε να κάνουμε συμβόλαιο μας είπε 'Τα συμβόλαια είναι για τους ποδοσφαιριστές!Όχι για τους καλλιτέχνες!'(γέλια). Μας έχει βοηθήσει πολύ όσον αφορά την εξέλιξη μας αλλά απο την άλλη δέν μπορείς να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις απο μια μικρη δισκογραφική !Δέν μπορεί να μας γυρίσει video clip η να μας κλείσει περιοδεία στο εξωτερικό αλλα δέν πειραζει!



_Πώς ορίζετε την εμπορική επιτυχία και κατα πόσο σας ενδιαφέρει;

Η επιτυχία είναι ένας όρος σχετικός. Για να είναι ένα συγγρότημα στην Ελλάδα επιτυχημένο πρέπει να πουλήσει δύο χιλιάδες δίσκους και να κάνει πολλές συναυλίες. Για μάς επιτυχία είναι να ακουστούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ. Άν για παράδειγμα μετά τον δεύτερο μας δίσκο, που ευελπιστούμε να είναι έτοιμος τον Οκτώβρη, κάνουμε περισσότερες πωλήσεις, περισσότερες συναυλίες και μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος, τοτε ναι!Αυτό είναι επιτυχία!Δέν μας ενδιαφέρει να βγούμε στο So You Think You Can Dance!




Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

.Film



O Brian Molko τους επέλεξε, προσωπικά, ως support μπάντα σε εμφάνιση των Placebo στην Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί με πληθώρα καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων και οι Iggy Pop και οι Flaming Lips, ενώ αυτό που τους καθιέρωσε ήταν η One-of-a-kind Live παρουσία τους. Μετά τον πρώτο τους δίσκο ">/: No Luggage" , που τους εξασφάλισε πολύ περισσότερους fans, έρχονται τώρα να μας εντυπωσιάσουν, με τον καινούριο τους δίσκο "Angel B"





_ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ;
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ PLACEBO, ΤΟΥΣ FLAMING LIPS ΑΛΛΑ ΚΑΙ, ΤΟΥΣ PURESSENCE ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ !!!

_ΠΟΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ABBIE GALE, MODREC, MENTA, RAINING PLEASURE, CLOSER, ΙLLEGAL OPERATION, MATISSE, 2L8, MARY AND THE BOY, FUZZY NERDS, κ.α KAΘΩΣ ΚΑΙ SOLO ΑRTISTS ΟΠΩΣ ΜΟΝΙΚΑ, JESSICA BELL, κ.α... ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ "ΜΟΔΑΤΑ" ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ ΕΞΩ..





_ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΤΖΑΒΑΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ;

ΟΙ FILM ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ,ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ. ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.



_ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ LINE-UP ΣΑΣ ΤΙ 

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ STUDIO.. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ LP, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΑΚΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ LP ,ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ.

_ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ…).ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ" ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΤΕΡΗ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΧΑΜΗΛΑ...) ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.
ΤΟ MYSPACE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. 




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ
Αν είχα να διαλέξω πέντε ως τα πιο αξιοπρόσεκτα και εξαγώγιμα, ελληνικά συγκροτήματα, μέσα σε αυτά θα ήταν, χωρίς πολλές σκέψεις, και οι Film. Εκεί που κάθεστε στο σαλόνι με την" αλτέρνατιβ" κολλητή σου, πέτα στο cd-player το angel b και ρώτα την απο πού νομίζει οτι είναι αυτό το συγκρότημα. Οι Film κερδίζουν εκεί που χάνουν όλα, σχεδόν, τα ελληνικά συγκροτήματα, αλλα και η πληθώρα της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής. Είναι φρέσκιοι, επίκαιροι και κάνουν καλά και εμπνευσμένα την δουλειά τους. Ακούστε τους, και τα ξαναλέμε.

====================
====================


.Rosebleed




Παρά το γεγονός ότι μετρούν μόλις λίγα χρόνια ύπαρξης, οι Rosebleed έχουν στο ενεργητικό τους ενδιαφέρουσες συνθέσεις και εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές. Με αφορμή την επικείμενη συναυλία μαζί με τους Matisse και τους Καλαματιανούς Junkyard στο Rock Spirit, ο Βασίλης Αυγουστάκης (κιθάρα) και ο Ορέστης Χατζηθεοδώρου (ντραμς) είπαν δύο λόγια στην «μπρίζα».


_Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην Καλαμάτα;
«Σαν συγκρότημα, ναι είναι η πρώτη μας φορά, αλλά κάποιοι από μας έχουν ξαναέρθει».

_Πώς προέκυψαν οι Rosebleed;
«Ευγνωμονώντας για πολλούς λόγους την τύχη, βρεθήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2004 να προβάρουμε μαζί. Από εκεί και μετά ήταν όλα εύκολα καθώς δεθήκαμε αμέσως κι αγαπήσαμε ο ένας τον άλλο. Από το 2006 που συμμετείχαμε στο δεύτερο Schoolwave Festival πραγματικά άλλαξε η ζωή μας σαν μπάντα».

_Η μουσική σας είναι -το λιγότερο- αξιοπρόσεκτη, παρά το γεγονός ότι είστε πολύ νέοι. Πόσο θεωρείτε ότι η πολιτεία προωθεί την μουσική παιδεία στην Ελλάδα;
«Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ. Κατά δεύτερον πιστεύουμε ότι ουδέποτε η πολιτεία έχει προωθήσει ουσιαστικά την μουσική παιδεία στην χώρα μας κι αυτό είναι φανερό… Η μουσική είναι ένα τεράστιο τραπέζι που έχει πάνω όλων των ειδών τα φαγητά, μπορείς να φας ό,τι σου σερβίρουν ή να τα δοκιμάσεις όλα μόνος σου και να αποφασίσεις τι σου αρέσει και τι όχι».

_Περιοδεύετε με ένα αρκετά γνωστό συγκρότημα της εναλλακτικής μουσικής, τους Matisse. Αυτή η συνεργασία ήταν κάτι απρόσμενο για εσάς;
«Δεν θα το χαρακτηρίζαμε ακριβώς απρόσμενο, αλλά σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».

_Ποιες είναι οι βασικότερες επιρροές σας;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε όλοι τις ίδιες μπάντες αλλά γενικότερα ο ήχος μας πιστεύουμε ότι είναι επηρεασμένος από συγκροτήματα όπως The Cure, Radiohead, Pink Floyd, Placebo, Nick Cave & the Bad Seeds, Muse κ.α.».

_Παρατηρείται γενικότερα μια στροφή της νέας γενιάς προς τη λιγότερο διαδεδομένη μουσική. Ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλές μπάντες καινοτόμου ύφους, το μονοπώλιο της εμπορικής μουσικής μοιάζει να βάλλεται. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
«Στο ότι ο κόσμος ο οποίος αγαπάει και σέβεται την μουσική ψάχνει συνεχώς για νέα ακούσματα καθώς η εμπορική μουσική με την οποία σε βομβαρδίζουνε τα ΜΜΕ έχει μπει σε γενικές γραμμές σε καλούπι, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να ικανοποιεί όλο και λιγότερους ακροατές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εμπορικές δουλειές οι οποίες είναι εξαιρετικές». 

_Με τα τηλεοπτικά shows μαζικής παραγωγής ταλέντων και μουσικών συμφωνείτε;
«Διαφωνούμε κάθετα, είναι κατασκευάσματα μεγάλων οικονομικών και μόνο συμφερόντων με μοναδικό νικητή στο τέλος τις πολυεθνικές και κανένα ουσιαστικό κέρδος για τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι είναι απλά γελασμένοι ή για τους ακροατές – κυρίως γι αυτούς. Η κοινωνία μας θα ήταν υγιέστερη χωρίς αυτά».

_Ως προς το ύφος, οι Rosebleed είναι επαναστάτες, ερωτικοί, οργισμένοι, επίκαιροι; Πώς θα χαρακτηρίζατε το ύφος σας;
«Πότε δεν θελήσαμε να βάλουμε όρια στη μουσική μας και να κατηγοριοποιηθούμε. Στόχος είναι πάντα κάτι το καινούργιο, μία πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία πρώτα για εμάς και μετά για τους ακροατές μας. Αυτό θέλει πολύ δουλειά βέβαια, φαντασία και αυθεντικότητα. Πιστεύουμε πως, στο σύνολο, η μουσική μας έχει λίγο από όσα ανέφερες από κομμάτι σε κομμάτι. Ανάλογα πάντα με το τι μας ενέπνευσε να γράψουμε το κάθε τραγούδι».

_Θα μου δώσετε έναν λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να χάσω το επικείμενο live στη πόλη μας;
Πρώτα απ' όλα παίζεις κι εσύ! (γέλια) Σοβαρά τώρα, οι matisse έχουν κυκλοφορήσει έναν πολύ καλό νέο δίσκο κι όπως είπες κι εσύ είναι ένα αρκετά γνωστό συγκρότημα της εναλλακτικής μουσικής με πολύ δυνατές live εμφανίσεις. Κι από την άλλη είμαστε εμείς που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με ό,τι μας έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε τη κυκλοφορία της πρώτης μας δουλειάς σύντομα και υποσχόμαστε να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε on stage. So be there!»